Du behöver
- 500 g chorizo eller liknande
- 4.5 st salladslökar
- 4 st paprika 2 röda och 2 gula
- 4 prt bulgur
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl Medelhavsyoghurt (Medelhavs)yoghurt
- 0.5 tsk salt
- 1.5 st vitlök klyftor
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 dl hackad persilja
- 2 st päron mogna
Gör så här
1
Snitta korvarna, lägg i kall stekpanna och hetta upp den till nästhögsta värme. Stek dem genomheta och snygga. Ta upp, håll varmt. Grovskiva löken, stek dem i panna 5 minuter. Tärna paprikorna grovt.
2
Koka bulgurn i vatten med hönsbuljongtärning, följ bulgurpaketets beskrivning. Rör upp med gaffel efteråt, vänd i den mjukstekta löken. Stek hastigt paprikan på högre värme, vänd sen ner i bulgurn.
3
Blanda tsatsikisås av yoghurt, salt, pressad vitlök, peppar och persilja. Riv tvättade päron grovt. Krama så mycket vatten som möjligt ur rivet. Blanda ner i tsatsikin.
Näringsvärde: Kcal 484, fett 15 g, kolhydrater 57 g, fibrer 9 g