Du behöver
- 500 g bogfläsk skivat och rimmat
- 2 st rödlökar
- smör till stekning
- 2.5 msk vetemjöl
- 0.5 st köttbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 2 dl mjölk
- kinesisk soja
- salt vitpeppar
Gör så här
1
Välj så magert fläsk du hittar. Stek med svål och fettrand kvar i aningen smör på medelvärme. Ta upp och håll varmt, skölj ur stekpannan.
2
Skiva lökarna. Stek dem mjuka på knapp medelvärme i smör. Rör i mjölet, smula i buljongen och späd med vatten och mjölk. Koka upp under omrörning, sjud 5 minuter. Sätt färg med sojan.
3
Smaka av med salt och peppar.
4
Blir såsen för tjock så späd med ett par matskedar vatten.
5
Tips! Låt morötterna koka med i potatiskastrullen under de sista 5–6 minuterna. Vänd dem i strimlad persilja.
Näringsvärde: Kcal 592, Fett 24 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 8 g