Stefan Ekengrens Kalops

Du behöver 2 st gula lökar grovt skurna 2 st morötter skalade och grovt skurna smör till stekning 1 msk strösocker 0.5 msk rödvinsvinäger 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar grovt skurna
  • 2 st morötter skalade och grovt skurna
  • smör till stekning
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rödvin
  • 5 dl kalvbuljong
  • 400 g högrev i grova tärningar
  • 10 st hela kryddpepparkorn
  • 2 st hela vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • salt
  • maizenamjöl
  • vatten

Gör så här

1

Fräs lök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och låt karamellisera. Häll i vinägern och låt den koka in helt i fräset. Tillsätt vin och buljong. Låt koka några minuter medan du bryner köttet hårt i smör i en stekpanna i omgångar. I med köttet i såsen, koka upp och tillsätt pepparkorn och lagerblad. 

2

Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 2 timmar. Ta upp kött och grönsaker. Smaka av såsen med salt och red med maizena till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen. 


Kommentar:
Hemligheten bakom en bra kalops är bra kött med rikligt med fett. Högrev är bäst, ordentligt med lök och morot och så krydd­peppar. Till sist, rejält med sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top