Stark korvgryta med strimlad kål

Du behöver 3.5 st chorizokorvar magra 1 st purjolök 1 st röd paprika 1 st vitkål (ca 300 g) eller savojkål 1 msk smör eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st chorizokorvar magra
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitkål (ca 300 g) eller savojkål
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 msk dijonsenap fransk
  • 2 tsk majsstärkelse Maizena
  • salt
  • 0.5 dl hackad persilja

Att servera till:

fullkornsris eller potatis
grönsallad

Gör så här

1
Skär korven i bitar. Ansa, skölj och strimla purjon. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla kålen.

2
Stek korven och purjon i en gryta. Tillsätt paprika och vitkål. Låt alltsammans fräsa några minuter.

3
Rör samman grädde, senap och majsstärkelse. Häll blandningen i grytan och låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med lite salt om det behövs.

4
Strö över hackad persilja och servera med fullkornsris eller potatis och en grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top