Du behöver

  • 3.5 st chorizokorvar magra
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitkål (ca 300 g) eller savojkål
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 msk dijonsenap fransk
  • 2 tsk majsstärkelse Maizena
  • salt
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Att servera till:

  • fullkornsris eller potatis
  • grönsallad

Gör så här

1
Skär korven i bitar. Ansa, skölj och strimla purjon. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla kålen.
2
Stek korven och purjon i en gryta. Tillsätt paprika och vitkål. Låt alltsammans fräsa några minuter.
3
Rör samman grädde, senap och majsstärkelse. Häll blandningen i grytan och låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med lite salt om det behövs.
4
Strö över hackad persilja och servera med fullkornsris eller potatis och en grönsallad.

Recept // Fler korv & charkrecept