Du behöver
- 3.5 st chorizokorvar magra
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 1 st vitkål (ca 300 g) eller savojkål
- 1 msk smör eller margarin
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2.5 msk dijonsenap fransk
- 2 tsk majsstärkelse Maizena
- salt
- 0.5 dl hackad persilja
Att servera till:
fullkornsris eller potatis
grönsallad
Gör så här
1
Skär korven i bitar. Ansa, skölj och strimla purjon. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla kålen.
2
Stek korven och purjon i en gryta. Tillsätt paprika och vitkål. Låt alltsammans fräsa några minuter.
3
Rör samman grädde, senap och majsstärkelse. Häll blandningen i grytan och låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med lite salt om det behövs.
4
Strö över hackad persilja och servera med fullkornsris eller potatis och en grönsallad.