Squashsoppa med mozzarella

Du behöver 2 st squash (ca 850 g) 2 tärning grönsaksbuljong 1 l vatten 2 st mozzarellaostar 2 msk olivolja 3.5 st kvistar oregano plockade...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash (ca 850 g)
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 l vatten
  • 2 st mozzarellaostar
  • 2 msk olivolja
  • 3.5 st kvistar oregano plockade blad
  • surdegsbröd t ex baguette, rostad
  • peppar

Gör så här

1
Ansa och skär squasheni bitar. Koka upp vattnet. Lägg squashen i en kastrull, smula över buljongtärningarna och häll på hälften av vattnet. Koka squashen mjuk under lock, cirka 10 minuter.

2
Ta kastrullen från värmen och mixa med stavmixer, direkt i kastrullen. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Häll soppan i skålar. Toppa med mozzarellaosten delad i bitar och ringla över olivoljan. Lägg på oreganoblad. Peppra. Servera med rostat surdegsbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top