Du behöver
- 2 st squash (ca 850 g)
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 1 l vatten
- 2 st mozzarellaostar
- 2 msk olivolja
- 3.5 st kvistar oregano plockade blad
- surdegsbröd t ex baguette, rostad
- peppar
Gör så här
1
Ansa och skär squasheni bitar. Koka upp vattnet. Lägg squashen i en kastrull, smula över buljongtärningarna och häll på hälften av vattnet. Koka squashen mjuk under lock, cirka 10 minuter.
2
Ta kastrullen från värmen och mixa med stavmixer, direkt i kastrullen. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Häll soppan i skålar. Toppa med mozzarellaosten delad i bitar och ringla över olivoljan. Lägg på oreganoblad. Peppra. Servera med rostat surdegsbröd.