RECEPT FRÅN IK

Squashpasta med ricotta

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash 1 stor + 1 mindre
  • 1 st liten bunt persilja
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 70 g bladspenat
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmesanost
  • sallad till servering

Gör så här

1

Skär den stora squashen i långa remsor med en julienneskärare, grönsakssvarv eller osthyvel. Skär den lilla i skivor.

2

Grovhacka persiljan och mixa med pinjenötter, vitlök, skal och saft av citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner den strimlade squashen. Låt sjuda i 1 minut, och låt rinna av i durkslag. 

4

Hetta upp en stekpanna med någon matsked olivolja. Stek den skivade squashen på bägge sidor till fin färg. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ner spenaten och låt allt bli varmt. 

5

Lägg upp squashpastan med spenat, stekt squash och ricottaost i mindre bitar. Servera med finriven parmesanost, persiljeröran och ät genast, gärna med en god sallad.


Kommentar:
Naturligt glutenfri pasta får vi när vi gör spagetti av squash. Enklast går det med en grönsakssvarv som skär grönsaker i långa, tunna remsor.

Recept