Squashpannkaka med räktopping

Du behöver 3 dl vetemjöl 3 st ägg 2 dl mjölk 1 tsk salt 1 st squash (ca 300 g) salladslökar 2 + 2 salladslökar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 st squash (ca 300 g)
  • salladslökar 2 + 2 salladslökar
  • 300 g skalade räkor ca 750 g med skal
  • 1 st böngroddar sköljda
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • japansk soja
  • sesamolja

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.

2
Tvätta och riv squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan noga. Skölj och skiva två salladslökar. Blanda rivet och salladslöken i pannkakssmeten.

3
Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.

4
Skiva de två återstående salladslökarna och blanda med räkor, böngroddar och sesamfrön.

5
Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med räktoppingen. Droppa över soja och sesamolja efter smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top