Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 st squash (ca 300 g)
- salladslökar 2 + 2 salladslökar
- 300 g skalade räkor ca 750 g med skal
- 1 st böngroddar sköljda
- 1 msk sesamfrön rostade
- japansk soja
- sesamolja
Gör så här
1
Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.
2
Tvätta och riv squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan noga. Skölj och skiva två salladslökar. Blanda rivet och salladslöken i pannkakssmeten.
3
Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.
4
Skiva de två återstående salladslökarna och blanda med räkor, böngroddar och sesamfrön.
5
Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med räktoppingen. Droppa över soja och sesamolja efter smak.