Du behöver
- 1–2 gröna squash
- 2 salladslökar
- salt, svartpeppar
- 8 kokta potatisar
- 1 msk (oliv)olja
- 8 ägg
- 3/4 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- ringar av 1/2 röd chilifrukt
- 2 dl färskost eller kesella
- salt, svartpeppar,
- 3 msk finhackad timjan eller persilja
Gör så här
1
1. Halvera och grovskiva squashen, stek till fin färg på båda sidor i lite av fettet. Låt ringar av salladslök steka med mot slutet. Salta och peppra. Ta upp. Skiva potatisen, stek i resten av oljan. Salta och peppra. Ta upp.
2
2. Vispa äggen med 3/4 dl vatten, salt och kajenn. Häll i varm stekpanna. Sänk värmen till medel och låt omeletten börja stelna lite i botten. Peta och stick med stekspaden så äggsmeten veckar sig. När den är halvstelnad hälls potatis, lök, chili och squash i. Grädda färdigt omeletten, gärna under lock.
3
3. Smaksätt färskosten med 3/4 tesked salt, 2 kryddmått nymalen svartpeppar och ört. Servera till omeletten.
Näringsvärde: Kcal 424, Fett 22 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 3 g