Squashomelett med potatis

Du behöver 1–2 gröna squash 2 salladslökar salt, svartpeppar 8 kokta potatisar 1 msk (oliv)olja 8 ägg 3/4 tsk salt 1 krm kajennpeppar ringar av...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1–2 gröna squash
  • 2 salladslökar
  • salt, svartpeppar
  • 8 kokta potatisar
  • 1 msk (oliv)olja
  • 8 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • ringar av 1/2 röd chilifrukt
  • 2 dl färskost eller kesella
  • salt, svartpeppar,
  • 3 msk finhackad timjan eller persilja

Gör så här

1
1. Halvera och grovskiva squashen, stek till fin färg på båda sidor i lite av fettet. Låt ringar av salladslök steka med mot slutet. Salta och peppra. Ta upp. Skiva potatisen, stek i resten av oljan. Salta och peppra. Ta upp.

2
2. Vispa äggen med 3/4 dl vatten, salt och kajenn. Häll i varm stekpanna. Sänk värmen till medel och låt omeletten börja stelna lite i botten. Peta och stick med stekspaden så äggsmeten veckar sig. När den är halvstelnad hälls potatis, lök, chili och squash i. Grädda färdigt omeletten, gärna under lock.

3
3. Smaksätt färskosten med 3/4 tesked salt, 2 kryddmått nymalen svartpeppar och ört. Servera till omeletten.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 424, Fett 22 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top