Läsar-recept

Squashgratäng med creme fraiche

Du behöver 800 g squash 500 g nötfärs eller älgfärs smör eller olja att steka i 2 dl morot riven färsk 1 st purjolök skivad...

Tillagningstid: 110 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g squash
  • 500 g nötfärs eller älgfärs
  • smör eller olja att steka i
  • 2 dl morot riven färsk
  • 1 st purjolök skivad
  • 400 g krossad tomat
  • 1.5 st vitlöksklyftor pressade
  • salt, svartpeppar
  • 300 g keso
  • 3.5 dl ost riven lagrad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st burkar crème fraiche

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva squashen på längden i 1/2 cm tjocka skivor.

2
Stek köttfärsen i stekpanna med smör eller olja, tillsätt rivna morötter, purjolök, tomatkross och vitlök, salta och peppra, låt puttra i 15 minuter.

3
Blanda keso, 2 1/2 dl av osten, grädde och crème fraiche. Salta och peppra.

4
Varva köttfärsröran och ost- och kesoblandningen med squashskivorna i två lager i en smord djup ugnsform (24 x

5
35 cm).

6
Strö över resten av den rivna osten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter.

7
Servera gärna med en färsk isbergssallad med melon och gurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top