Du behöver
- 800 g squash
- 500 g nötfärs eller älgfärs
- smör eller olja att steka i
- 2 dl morot riven färsk
- 1 st purjolök skivad
- 400 g krossad tomat
- 1.5 st vitlöksklyftor pressade
- salt, svartpeppar
- 300 g keso
- 3.5 dl ost riven lagrad
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 st burkar crème fraiche
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva squashen på längden i 1/2 cm tjocka skivor.
2
Stek köttfärsen i stekpanna med smör eller olja, tillsätt rivna morötter, purjolök, tomatkross och vitlök, salta och peppra, låt puttra i 15 minuter.
3
Blanda keso, 2 1/2 dl av osten, grädde och crème fraiche. Salta och peppra.
4
Varva köttfärsröran och ost- och kesoblandningen med squashskivorna i två lager i en smord djup ugnsform (24 x
5
35 cm).
6
Strö över resten av den rivna osten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter.
7
Servera gärna med en färsk isbergssallad med melon och gurka.