Squashburgare med yoghurtsås

Du behöver Squashburgare 1 st squash 1 st burk kikärtor 1 st ägg 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 dl finriven parmesanost 1 dl vetemjöl 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Squashburgare

1 st squash
1 st burk kikärtor
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 dl finriven parmesanost
1 dl vetemjöl
0.5 dl ströbröd
salt och svartpeppar
1 dl ströbröd till panering

Yoghurtsås

150 g fetaost
2 dl tjock yoghurt
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk finhackad persilja

Till servering

1 st hjärtsallad
2 st kvisttomater
1 st rödlök
4 st hamburgerbröd

Gör så här

1

Grovriv squashen och lägg i ett durkslag att rinna av. Häll av spadet från kikärtorna, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärtorna till en slät smet. Krama ur överflödig vätska ur squashen och blanda den med kikärtssmeten. Tillsätt ägg, vitlök, parmesanost, vetemjöl och ströbröd. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.

2

Forma till fyra burgare och vänd i ströbröd på bägge sidor. Hetta upp smör och olja i stekpanna på medelvärme och stek burgarna till fin färg på bägge sidor.

3

Mosa fetaosten med gaffel i en skål. Blanda i yoghurt, vitlök och persilja, smaka av med salt och peppar.

4

Plocka salladen, skölj och torka i slunga eller handduk. Skiva tomater och lök och lägg upp på ett fat. Servera burgarna med alla goda tillbehör och ät genast.


Kommentar:
Med kokta kikärtor i färsen blir squashburgarna extra matiga och goda. Fräsch yoghurtsås med salt fetaost passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top