RECEPT FRÅN IK

Squashbiffar med halloumi

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 st squash (cirka 800 g)
  • 200 g halloumiost
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st ägg
  • 1 msk olivolja
  • ströbröd gärna fullkorn
  • smör och olja att steka i
  • Tryffelmajonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • Tillbehör

  • 500 g sojabönor utan fröskidor
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 dl slätbladig persilja hackad
  • 1.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • sallad och mangoldblad
  • 0.5 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
  • olivolja

Gör så här

1
Riv squashen fint och tryck ur så mycket vätska som möjligt. Låt stå och rinna av.
2
Dela halloumiosten i bitar och mixa till fina smulor. Blanda ost och squash och låt stå i fem
3
minuter. Krama sedan ut ytterligare vätska, ju mer vätska du blir av med desto lättare går det att hantera smeten.
4
Rör i vitlöken, ägget och olivoljan och forma biffar av den lösa smeten. Det går lättast med händer sköljda i kallt vatten. Lägg en biff i en djup tallrik med ströbröd och strö över ströbröd på ovansidan. Flytta försiktigt över biffen till stekpannan med en stekspade och stek i smör och olja i några minuter på varje sida. Håll biffarna varma i 100 graders ugn.
5
Tryffelmajonäs Rör ihop äggulor, vinäger och dijonsenap i en vispskål. Vispa med elvisp och häll i rapsoljan i en fin stråle. Rör till sist ned tryffelolja och smaka av majonnäsen med lite salt.
6
Värm bönorna enligt förpackningens anvisning och blanda med schalottenlök, persilja och olja. Strö lite flingsalt över bönorna. Skölj sallad och mangoldblad och blanda med rivet citronskal, citronsaft och lite olivolja. Servera biffarna med sallad, bönor och tryffelmajonnäs.

Recept // Fler grönsakerrecept