Du behöver

  • 2 st burkar krossad tomat ca 800 gram
  • 2 st burkar kokosmjölk ca 800 gram
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlök klyftor
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1.5 tsk sambal oelek efter smak
  • 2 krm salt
  • 1 kruka färsk basilika
  • fetaost efter behag

Gör så här

1
Koka upp krossade tomater och kokosmjölk i en kastrull. Hacka gul lök grovt och lägg i.
2
Tillsätt tomatpuré, hela skalade vitlöksklyftor, grönsaksbuljong, sambal oelek och salt. Mixa soppan med en stavmixer och låt den sedan puttra på svag värme i 5 minuter.
3
Avsluta med att mixa ner basilikan. Servera med smulad fetaost.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Gustaf Ehleskog i Traneberg.

Recept // Fler grönsakerrecept