Spenatsoppa med prinskorv

Du behöver 1 st gul lök finhackad smör 8 dl vatten 2 dl grädde (valfri fetthalt) 2 st grönsaksbuljongtärningar 400 g spenat hackat, färsk eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • smör
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g spenat hackat, färsk eller fryst
  • salt
  • svartpeppar
  • muskotnöt riven
  • majsenaredning eller majsenamjöl

Tillbehörsidéer:

prinskorv
lax rökt
skinka
räkor

Gör så här

1
Fräs löken i smör. Tillsätt vätskorna, tärningarna och spenaten. Låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot. Red av med mjöl.

2
Hetta upp och servera.


Kommentar:
Tips: Extra mustig blir soppan med smulad ost, som får smälta i den heta rätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top