Spenatsallad med varmrökt lax

Du behöver 100 g babyspenat 100 g spetskål 10-15 st rädisor Dressing 3 msk olivolja 2 msk pressad citronsaft 1 tsk dijonsenap 2 msk vispgrädde...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g babyspenat
  • 100 g spetskål
  • 10-15 st rädisor

Dressing

3 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
2 msk vispgrädde eller crème fraiche
1 tsk lönnsirap
salt och peppar

Servering

200 g varmrökt lax
dill
crostini

Gör så här

1

Skölj spenaten och slunga den torr. Strimla spetskålen fint. Ansa, skölj och skiva rädisorna. Lägg upp grönsakerna i en skål eller i portionsskålar.

2

Dressing Vispa samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. 

3

Servering Skär laxen i mindre bitar och lägg den på salladen. Toppa med dill och bjud rätten med crostini.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top