RECEPT FRÅN IK

Spenatsallad med varmrökt lax

Foto: Tia Borgsmidt

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g babyspenat
  • 100 g spetskål
  • 10-15 st rädisor
  • Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk vispgrädde eller crème fraiche
  • 1 tsk lönnsirap
  • salt och peppar
  • Servering

  • 200 g varmrökt lax
  • dill
  • crostini

Gör så här

1

Skölj spenaten och slunga den torr. Strimla spetskålen fint. Ansa, skölj och skiva rädisorna. Lägg upp grönsakerna i en skål eller i portionsskålar.

2

Dressing Vispa samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. 

3

Servering Skär laxen i mindre bitar och lägg den på salladen. Toppa med dill och bjud rätten med crostini.


Recept