Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 150 g bladspenat
- 0.5 tsk salt
- smör att steka i
Kesoröra
250 g keso naturell
1 st äpple litet
1 msk riven pepparrot
0.5 dl finhackad dill
salt, svartpeppar
Fyllning:
3 st kokta kalla ägg
200 g gravad lax i skivor
25 g bladspenat
Gör så här
Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa slätt.
Hacka spenaten smått och tillsätt den till äggsmeten tillsammans med salt. Stek pannkakor av smeten.
Lägg keson i en bunke. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Rör ner äpple, pepparrot och dill i keson. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pannkakorna med skivat ägg, lax, lite bladspenat och kesoröra.
Tips: Det här är perfekt utflyktsmat. Packa allt i burkar och lägg ihop vid serveringstillfället.
Gör dina pannkakor smakrikare och matigare med färsk spenat. Perfekt med en fyllning av ägg och gravad lax.