Spenatpaket med rostade nötter

Du behöver 75 g broccoli, tinad och grovhackad 2 vitlöksklyftor, grovhackade 2 schalottenlökar, grovhackade vegomargarin 100 g hackad spenat, tinad 1 dl sojagrädde örtsalt svartpeppar...


6 portioner

Du behöver

  • 75 g broccoli, tinad och grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 2 schalottenlökar, grovhackade
  • vegomargarin
  • 100 g hackad spenat, tinad
  • 1 dl sojagrädde
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • timjan
  • 6 plattor smördeg, tinade
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade och rostade i stekpanna
  • 12 shiitakesvampar eller annan delikatessvamp, frästa i vegomargarin

Gör så här

1
Fräs broccolin och löksorterna. Rör ner spenat och grädde. Smaka av med salt, peppar och timjan.

2
Kavla ut smördegsplattorna en aning. Klicka på av spenatröran på den ena sidan och vik den andra över. Fukta kanterna med vatten och tryck ihop med hjälp av en gaffel.

3
Grädda paketen i 10-15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Lägg upp på tallrikar och servera med nötter och svamp.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.
(Smördeg kan innehålla animaliska ingredienser, leta efter smördeg gjord på mjölkfritt margarin)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top