Du behöver
- 75 g broccoli, tinad och grovhackad
- 2 vitlöksklyftor, grovhackade
- 2 schalottenlökar, grovhackade
- vegomargarin
- 100 g hackad spenat, tinad
- 1 dl sojagrädde
- örtsalt
- svartpeppar
- timjan
- 6 plattor smördeg, tinade
- 1 dl hasselnötter, grovhackade och rostade i stekpanna
- 12 shiitakesvampar eller annan delikatessvamp, frästa i vegomargarin
Gör så här
1
Fräs broccolin och löksorterna. Rör ner spenat och grädde. Smaka av med salt, peppar och timjan.
2
Kavla ut smördegsplattorna en aning. Klicka på av spenatröran på den ena sidan och vik den andra över. Fukta kanterna med vatten och tryck ihop med hjälp av en gaffel.
3
Grädda paketen i 10-15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Lägg upp på tallrikar och servera med nötter och svamp.
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.
(Smördeg kan innehålla animaliska ingredienser, leta efter smördeg gjord på mjölkfritt margarin)