RECEPT FRÅN IK

Spenatpajer med bacon

Foto: Tia Borgsmidt

Tillagningstid: 90 minuter
4 stycken

Du behöver

    Deg

  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk vatten
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • Fyllning

  • 150 g spenat
  • 2 st salladslökar
  • 1 st ägg
  • 150 g keso
  • salt, svartpeppar
  • 100 g riven ost
  • 100 g tärnad bacon

Gör så här

1

Deg Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olja, vatten, allt mjöl och salt. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt ­degen vila 30 minuter i kyl.

2

Kavla ut degen till en 1/2 centimeter tjock rektangel och dela den i fyra rektanglar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och vik upp degen runtom och forma en kant. Förgrädda i 10 minuter.

3

Fyllning Skölj spenaten. Skiva salladslöken. Koka upp spenat och salladslök med 1 dl vatten tills spenaten är mjuk. Låt rinna av väl i en sil.

4

Rör ihop ägg, keso, salt, peppar och ost i en skål. Vänd ner spenat och salladslök. Fördela i pajerna och grädda i 25 minuter tills de fått fin färg.

5

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över pajerna.


Recept