RECEPT FRÅN IK

Spenatlasagne med chevre

Av .

Tillagningstid: 80 minuter
4 portioner

Du behöver

    Bechamelsås:

  • 7.5 dl mjölk
  • 1 st gul lök skalad, klyftad
  • 50 g smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 200 g chèvreost
  • salt nymalen svartpeppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlök klyftor
  • 1 msk smör
  • 300 g spenat
  • 400 g kokta rödbetor skalade
  • lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:

  • sallad småtomater, rostade pinjekärnor och senapsvinägrett

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken med löken i en kastrull och dra åt sidan.
2
Smält smöret i en ny kastrull och vispa ner mjölet, låt puttra några minuter. Späd med mjölken, ett par deciliter i taget och låt småkoka under omrörning tills såsen tjocknar.
3
Skär bort kanterna på chevreosten och smula ner den i såsen, låt smälta, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
4
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs mjukt i smör i stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt slakna, smaka av med salt och peppar.
5
Skiva rödbetorna.
6
Varva alla ingredienser i en ugnsform, först ostsås, sedan lasagneplattor, ostsås, spenat, plattor, ostsås, rödbetor, plattor, ostsås och toppa till sist med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter eller tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg. Servera med sallad och en god senapsvinägrett.

Recept // Fler grönsakerrecept