Spenatbaconkyckling med bandpasta

Du behöver 4 prt bandpasta (krusig) vatten salt 150 g bacon tärnad 400 g kycklinglårfilé svartpeppar 1 tsk olivolja 250 g spenatblad färska flingsalt ett...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt bandpasta (krusig)
  • vatten salt
  • 150 g bacon tärnad
  • 400 g kycklinglårfilé
  • svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 250 g spenatblad färska
  • flingsalt ett par nypor
  • olivolja
  • persilja klippt

Gör så här

1
Koka pastan efter paketets beskrivning i vatten med 2 teskedar salt per liter vatten. Sila i durkslag.

2
Fräs baconet frasigt i stekpanna på näst högsta värme. Ansa och skiva kycklingköttet under tiden. Ta upp baconet och stek kycklingbitarna i baconfettet. Peppra, ta upp.

3
Skölj hastigt ur stekpannan med hett vatten, värm den igen på högs-ta värme. Tillsätt en aning olja och lägg i spenaten, eventuellt i två omgångar. Strö på flingsalt, peppra och vänd om någon halvminut, tills bladen blir glansiga. Ta upp och vänd ner spenat, kyckling och bacon i pastan. Droppa på olja, strö på persilja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 527, Fett 17 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top