Du behöver
- 800 g rödspättafilé fryst, MSC-märkt
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd paprika
- 3 msk olivolja
- 400 g cocktailtomater en burk
- salt och peppar
- 1 kruka basilika bladen
Till servering
kokt ris
oliver
sallad
Gör så här
Tina fisken enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela paprikan på mitten, kärna ur. Skär i mindre bitar.
Hetta upp olja i en vid panna med lock. Tillsätt lök och vitlök. Låt blandningen svettas i ett par minuter utan att ta färg. Tillsätt paprikan och stek i 2 minuter. Tillsätt burktomaterna, krydda med lite salt och peppar och sätt på locken. Sjud tomatsåsen i 5 minuter.
Rulla under tiden ihop spättafiléerna, krydda runtom med lite salt och lägg ner dem med skarven nedåt i tomatsåsen. Låt tomatsåsen få ett uppkok och sjud i cirka 3–4 minuter tills fisken är genomkokt.
Plocka basilikabladen och grovhacka dem. Toppa grytan med grovhackad basilika och servera med ris, oliver och en god sallad.
Tips Rätten går också att tillaga i ugnen. Koka först tomat-såsen med paprika och lök. Häll över i en form och lägg i fisken. Baka av på 225 grader i cirka 10 minuter. Toppa gärna med smulad fetaost.
En mustig tomatsås med paprika passar bra till fisken som man rullar ihop och tillagar i såsen.