Spättafilé med salsa verde

Du behöver 1 kg färskpotatis 1 st purjolök 1 st knippe morötter salt 1 msk smör 1 msk citronsaft 150 g sockerärtor Salsa verde 30...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st knippe morötter
  • salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk citronsaft
  • 150 g sockerärtor

Salsa verde

30 g färsk bladspenat
1 st liten knippa bladpersilja
1 st vitlöksklyfta
1.5 msk kapris
1 st sardellfilé
1 tsk dijonsenap
0.5 st citron
1 dl olivolja
svartpeppar

Spätta

600 g rödspättafilé
2 msk smör
2 msk olivolja
citronklyftor och ärtskott

Gör så här

1

Tvätta potatisen. Snitta purjolöken längsmed, skölj noga med kallt vatten. Dela i femcentimeters bitar. Skala och dela morötterna i mindre bitar.

2

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Lägg morötter och purjolök i en kastrull och täck med lättsaltat vatten. Koka tills moroten mjuknat men har en hård kärna kvar. Häll av kokspadet och tillsätt smör och citronsaft, vänd runt. Koka ärtskidorna i lättsaltat vatten i någon minut, häll av i durkslag och spola med kallt vatten.

3

Salsa verde Mixa alla ingredienser till salsa verden, salta ytterst lite eftersom sardell och kapris är salt.

4

Spätta Salta fisken lätt på bägge sidor. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek på medelvärme i cirka 2 minuter på varje sida tills fisken fått fin färg.

5

Servera fisken med potatis, grönsaker, salsa verde, citronklyftor och ärtskott.


Kommentar:
En god sallad med bladspenat, rädisor och vinägrett passar fint till den nystekta fisken med salsa verde och kokta grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top