Sparrissoppa med dijoncreme

Du behöver 1 st gul lök smör att steka i 500 g grön sparris 8 dl vatten 2 tärning hönsbuljong 4 dl grädde salt Dijoncreme...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • smör att steka i
  • 500 g grön sparris
  • 8 dl vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 4 dl grädde
  • salt

Dijoncreme

200 g färskost av philadelphiatyp
0.5 dl gräslök finklippt
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Servering

100 g rökt lax i skivor
klippt gräslök

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret i en rostfri gryta. Den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.

2

Dela sparrisen i 3 centimeter långa bitar. Kasta den nedersta grova delen. Tillsätt sparris, vatten och buljongtärningar i grytan. Låt koka i 5–10 minuter eller tills sparrisen är mjuk.

3

Plocka upp några knoppar att använda till garnering. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och låt soppan bli ordentligt varm. Smaka av med salt.

4

Blanda färskost, gräslök och dijonsenap till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera soppan med dijoncreme, rökt lax och gräslök.


Kommentar:
Bjud på en snabblagad soppa med mycket smak av sparris! Den rökta laxen bryter av på ett fint sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top