Du behöver
- 1 kg potatis av mjölig sort
- 2 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- salt och peppar
- 250 g grön sparris
- smör att steka i
- 300 g varmrökt lax
- 1 dl gröna oliver fyllda med paprika
- 1.5 msk kapris
- prt svartpeppar ur kvarn
Gör så här
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda under tiden gräddfil och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.
Skär eller bryt bort den grova nedre delen av sparrisen, den kan du kasta. Dela sparrisen en gång och stek dem i smör i en stekpanna tills de är mjuka men har tugg kvar. Salta.
Dela laxen i bitar. Hacka oliverna grovt.
Häll bort vattnet från potatisen och mosa den grovt med en gaffel. Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat. Ringla över gräddfilssåsen. Toppa med sparris, lax, oliver och kapris.
Ta några varv med pepparkvarnen över salladen.
Tips: Salladen passar bra på årets första picknick.
Stekt sparris, varmrökt lax, kokt potatis och en krämig sås blir väldigt gott i en sallad. Oliver och kapris bidrar med en god sälta.