Sparrissallad med löskokt ägg

Du behöver 6 st ägg 1 tsk olivolja 160 g pancetta tärnad (eller bacon) 500 g grön sparris 2 buntar 65 g mâchesallad 1 påse...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 tsk olivolja
  • 160 g pancetta tärnad (eller bacon)
  • 500 g grön sparris 2 buntar
  • 65 g mâchesallad 1 påse

Citron- och senapsdressing

0,5 st citron saften
2 tsk dijonsenap
0,5 dl olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 dl stora kaprisbär (cocktailkapris)
1 msk gräslök skuren
flingsalt

Gör så här

1

Koka upp vatten till äggen. Sänk ner dem i vattnet och låt sjuda i 6 minuter. Kyl sedan i kallt vatten. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och stek pancettan gyllene och frasig. Lyft den ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Spara fettet i pannan. 

2

Skölj och torka mâchesalladen. Vispa ihop citronsaft och senap till dressingen, vispa i olivoljan droppvis så att dressingen blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Skala äggen och dela dem i halvor.

3

Ansa sparrisen, dela eventuella grövre stänglar på längden och fräs dem precis mjuka (men med tuggmotstånd kvar) i fettet från pancettan, cirka 5 minuter. Lägg upp sallad, ägg, sparris och kapris på tallrikar, strö över pancetta och gräslök och droppa över dressingen. Avsluta med en nypa flingsalt och lite nymalen svartpeppar.


Kommentar:
Knaprig pancetta och krämiga ägg är perfekta till den gröna sparrisen, som tar runt fem minuter att råsteka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top