Sparrisknyten med salvia

Du behöver 600 g grön sparris färsk eller fryst 1 dl pinjenötter 16 skiva parmaskinka olivolja Garnering: fikon färska salviablad nyplockade Gör så här Skölj...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 600 g grön sparris färsk eller fryst
  • 1 dl pinjenötter
  • 16 skiva parmaskinka
  • olivolja

Garnering:

fikon färska
salviablad nyplockade

Gör så här

Skölj och ansa den vitrosa delen på den färska sparrisen. Tina upp om sparrisen är fryst. Koka i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Låt rinna av. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna. Linda skinkskivorna runt sparrisen till små buketter. Pensla med lite olivolja. Lägg upp på serveringsfat och garnera med färska fikon och salvia.


Kommentar:
Receptet ingår i Hemma bästs blomstrande sensommarbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top