Sparrisfrittata med parmesan

Du behöver 400 g grön sparris (gärna tunna) 0.5 dl olivolja till stekning 8 st ägg 4 msk vatten 4 dl Parmesan riven 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g grön sparris (gärna tunna)
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • 8 st ägg
  • 4 msk vatten
  • 4 dl Parmesan riven
  • 3 msk timjan hackad och färsk
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

bröd ett gott

Gör så här

1
Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Halvera den på längden. Bryn runt om i olja i cirka 2 minuter. Salta och peppra. Lägg på tallrik.

2
Vispa upp ägg och vatten. Tillsätt det mesta av osten, samt timjan.

3
Hetta upp två stekpannor till medelvärme. Ringla i olja och fördela äggsmeten i pannorna. Lägg på sparrisen. Strö över resten av parmesanosten och några extra timjanblad.

4
Stek i 1–3 minuter (beroende på pannornas storlek). Frittatan ska börja stelna i kanterna men behålla sin krämighet i mitten.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 640, fett 38 g, kolhydrater 28 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top