Du behöver
- 400 g grön sparris (gärna tunna)
- 0.5 dl olivolja till stekning
- 8 st ägg
- 4 msk vatten
- 4 dl Parmesan riven
- 3 msk timjan hackad och färsk
- salt
- svartpeppar
Till servering:
bröd ett gott
Gör så här
1
Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Halvera den på längden. Bryn runt om i olja i cirka 2 minuter. Salta och peppra. Lägg på tallrik.
2
Vispa upp ägg och vatten. Tillsätt det mesta av osten, samt timjan.
3
Hetta upp två stekpannor till medelvärme. Ringla i olja och fördela äggsmeten i pannorna. Lägg på sparrisen. Strö över resten av parmesanosten och några extra timjanblad.
4
Stek i 1–3 minuter (beroende på pannornas storlek). Frittatan ska börja stelna i kanterna men behålla sin krämighet i mitten.
Näringsvärde: Kcal 640, fett 38 g, kolhydrater 28 g, fibrer 5 g