Sparrisflarn med dill- och ­ostkräm

Läckert flarn som är utmärkt att servera som förrätt eller tilltugg.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st äggula
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g riven lagrad ost till exempel parmesan eller västerbotten
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g grön sparris

Topping

250 g grön sparris
0.5 st skivad citron
2 msk mandel grovhackad
dill och ev oxalis

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Rulla ut smördegen i en långpanna med bakplåtspapper. Naggadegen med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispad äggula.

3

Blanda crème fraiche, ost, dill och kryddor. Bred ut blandningen på flarnet.

4

Bryt av nedre delen av sparrisen och dela resten i mindre bitar. Fördela på flarnet.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Låt svalna ca 10 minuter.

6

Topping Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten.

7

Fördela sparris, citron, mandel och oxalis på flarnet.

8

Skär i rutor eller små längder vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top