Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1 st äggula
- 2 dl crème fraîche
- 100 g riven lagrad ost till exempel parmesan eller västerbotten
- 2 msk finhackad dill
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g grön sparris
Topping
250 g grön sparris
0.5 st skivad citron
2 msk mandel grovhackad
dill och ev oxalis
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut smördegen i en långpanna med bakplåtspapper. Naggadegen med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispad äggula.
Blanda crème fraiche, ost, dill och kryddor. Bred ut blandningen på flarnet.
Bryt av nedre delen av sparrisen och dela resten i mindre bitar. Fördela på flarnet.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Låt svalna ca 10 minuter.
Topping Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten.
Fördela sparris, citron, mandel och oxalis på flarnet.
Skär i rutor eller små längder vid servering.