Sparris och skinka till pasta

Du behöver 500 g grön sparris färsk eller fryst salt 1 sockerbit 1 st citronklyfta 75 g parmaskinka lufttorkad i tunna skivor 1 msk olivolja...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris färsk eller fryst
  • salt 1 sockerbit
  • 1 st citronklyfta
  • 75 g parmaskinka lufttorkad i tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • 4 prt tagliatelle nykokt

Gör så här

Skär bort eventuell träig bas på sparrisen och koka den i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten) med socker och citron. Sjud den nästan mjuk, 7-12 minuter för färsk sparris och enligt paketets text för fryst sparris. Ta upp och dela i munsbitar, håll varmt. Skär fettet från skinkan, fräs det i oljan någon minut i största stekpannan och kasta sedan bort fettet. Strimla skinkan grovt och fräs kort i oljan. Vänd den nyavrunna pastan i pannan med skinkan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top