Du behöver
- 4 st ägg medelstora
- 1 näve grön sparris
- 2 msk olivolja
Ramslöksmajonäs
10 st ramslöksblad
2 dl neutral olja
2 st äggulor
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
flingsalt och svartpeppar
Garnering
hyvlad parmesanost
ramslöksblommor eller knoppar
Gör så här
Ramslökmajonnäs Skölj och finhacka ramslöken. Mixa ramslök och olja till slät konsistens.
Vispa samman äggulor med vinäger, dijonsenap och lite salt. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under vispning. Vispa till en tjock majonnäs, smaka av med salt och peppar.
Mjukkoka äggen i ca 7–8 minuter Ansa och rosta sparrisen i en stekpanna med olivolja i några minuter tills den börjar mjukna, men har en hård kärna kvar.
Lägg upp sparris med mjukkokta ägg och ramslöksmajonnäs.
Garnering Toppa med hyvlad parmesan och ramslöksblommor eller knoppar.a