Sparris med hollandaise

Du behöver 675 g grön sparris 1 st rädisor liten knippa 7 skiva kokt skinka Hollandaisesås: 150 g smör 3 st äggulor 3 msk vitt...


6 portioner

Du behöver

  • 675 g grön sparris
  • 1 st rädisor liten knippa
  • 7 skiva kokt skinka

Hollandaisesås:

150 g smör
3 st äggulor
3 msk vitt vin
1 msk pressad citron
salt
kajennpeppar

Gör så här

1
Smält smöret. Låt det svalna. Rör ut äggulorna med vinet i en liten kastrull. Ställ ner kastrullen i en större kastrull med sjudande, men ej kokande, vatten. Vispa tills äggulorna tjocknat. Ta från värmen och droppa i det smälta smöret under ständig vispning. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med pressad citron, salt och en ytterst liten doft kajenn.

2
Koka sparrisen tills den är mjuk i 4-5 minuter och låt också rädisorna koka med någon minut. Hacka rädisorna fint.

3
Lägg upp sparrisen på heta tallrikar, häll över sås och garnera med hackade rädisor. En skiva skinka är gott till, liksom bröd att bryta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top