RECEPT FRÅN IK

Spanska spett med saffransaioli

Njut av paellainspirerade ­grillspett!

Av . Foto: Ove Lindfors

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500-600 g filé av fast vit fisk, t ex MSC- eller ASC-certifierad hälleflundra
  • 200 g chorizo
  • olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk varmt vatten
  • 1 msk pressad citron
  • pressad vitlöksklyfta
  • ägg
  • 3.5 dl rapsolja
  • 2 krm sambal oelek
  • salt

Gör så här

1

Skär fiskköttet i kuber och skiva chorizon. Trä upp på spett. Om du använder grillspett av trä, blötlägg dem först i kallt vatten.

2

Pensla med olivolja och grilla spetten runtom över glöd. Krydda med salt och peppar.

3

Saffransaioli Lös upp saffranet i det varma vattnet i en hög smal skål. Låt kallna.

4

Rör i citronsaft, vitlök och ägg. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa samtidigt till en majonnäs med mixerstav. Smaka av med sambal oelek och salt.


Kommentar:
Välj filé av fast vit fisk, t ex MSC- eller ASC-certifierad hälleflundra.