Spännande recept – Lenas härliga kastrullbröd

Baka och bjud brödet direkt ur en kastrull! Ett recept av konstnären Lena Linderholm.

Tillagningstid: 120 minuter
0 styck

Du behöver

  • 0,25 st jäst 1/4 paket
  • 4 dl vatten
  • 1 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk lavendelhonung

Gör så här

1

Blanda samman ingredienserna, låt jäsa kallt under natten.

2

Ta fram degen, låt den jäsatimme i rumsvärme.

3

Värm under tiden en kastrull i ugnen i 240 grader.

4

Häll i lite mjöl i den varma kastrullen, därefter häll i degen i kastrullen.

5

Lägg på locket och sedan in i ugnen i 15 min i 240 grader. Ta av locket och sänk värmen till 200 grader. Grädda klart i ca 25–30 minuter.


Kommentar:
Låt degen sakta jäsa över natten för bästa resultat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top