Du behöver
- 4 prt spagetti
- 250 g grön sparris
- 1 st citron yttersta finrivna skalet och saften
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 25 g rucola
- 50 g Parmesan
Gör så här
Koka upp saltat vatten till pastan. Skär under tiden bort den träiga änden på sparrisen och hyvla sedan sparrisen tunt på längden. Använd potatisskalare eller osthyvel att hyvla med.
Häll citronskal, citronsaft och olivolja i en stor skål, krydda med salt och peppar. Lägg i sparrisremsorna och vänd runt försiktigt. Låt stå medan du kokar pastan. Skölj och torka rucolan. Hyvla parmesanen.
Koka pastan al dente och låt den rinna av, men spara någon matsked av kokvattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med sparrisen och dressingen och värm försiktigt. Lägg upp på tallrikar tillsammans med parmesan och rucola. Servera direkt.
Tunt hyvlad sparris blir perfekt tillagad i värmen från pastan. Den pigga citronsmaken får djup av olivoljan och massor med parmesan.