RECEPT FRÅN

Spaghetti med hyvlad sparris
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver
- 4 prt spagetti
- 250 g grön sparris
- 1 st citron yttersta finrivna skalet och saften
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 25 g rucola
- 50 g Parmesan
Gör så här
1
Koka upp saltat vatten till pastan. Skär under tiden bort den träiga änden på sparrisen och hyvla sedan sparrisen tunt på längden. Använd potatisskalare eller osthyvel att hyvla med.
2
Häll citronskal, citronsaft och olivolja i en stor skål, krydda med salt och peppar. Lägg i sparrisremsorna och vänd runt försiktigt. Låt stå medan du kokar pastan. Skölj och torka rucolan. Hyvla parmesanen.
3
Koka pastan al dente och låt den rinna av, men spara någon matsked av kokvattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med sparrisen och dressingen och värm försiktigt. Lägg upp på tallrikar tillsammans med parmesan och rucola. Servera direkt.
Kommentar:
Tunt hyvlad sparris blir perfekt tillagad i värmen från pastan. Den pigga citronsmaken får djup av olivoljan och massor med parmesan.
Tunt hyvlad sparris blir perfekt tillagad i värmen från pastan. Den pigga citronsmaken får djup av olivoljan och massor med parmesan.