Spaghetti med hyvlad sparris

Du behöver 4 prt spagetti 250 g grön sparris 1 st citron yttersta finrivna skalet och saften 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 3 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spagetti
  • 250 g grön sparris
  • 1 st citron yttersta finrivna skalet och saften
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 25 g rucola
  • 50 g Parmesan

Gör så här

1

Koka upp saltat vatten till pastan. Skär under tiden bort den träiga änden på sparrisen och hyvla sedan sparrisen tunt på längden. Använd potatisskalare eller osthyvel att hyvla med.

 

2

Häll citronskal, citronsaft och olivolja i en stor skål, krydda med salt och peppar. Lägg i sparrisremsorna och vänd runt försiktigt. Låt stå medan du kokar pastan. Skölj och torka rucolan. Hyvla parmesanen.

3

Koka pastan al dente och låt den rinna av, men spara någon matsked av kokvattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med sparrisen och dressingen och värm försiktigt. Lägg upp på tallrikar tillsammans med parmesan och rucola. Servera direkt. 


Kommentar:
Tunt hyvlad sparris blir perfekt tillagad i värmen från pastan. Den pigga citronsmaken får djup av olivoljan och massor med parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top