Spagetti med stekt ägg

Du behöver 300 g spaghetti salt 2 st vitlöksklyftor 0.5 dl olivolja 4 st ägg 65 g babyspenat 0.5 tsk chiliflakes flingsalt och svartpeppar 20...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g spaghetti
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 st ägg
  • 65 g babyspenat
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • flingsalt och svartpeppar
  • 20 g riven parmesanost

Gör så här

1

Koka spagettin i saltat vatten enligt instruktioner på förpackningen och låt rinna  av i durkslag. 

2

Skala vitlöksklyftorna och halvera dem på längden. Fräs dem försiktigt i olivoljan i en stekpanna i cirka 5 minuter. Fiska upp vitlöken och knäck ner äggen. Låt dem steka tills vitan börjar stelna och vänd sedan ner den varma pastan tillsammans med spenat och chiliflakes. Vänd runt så att äggen går sönder i bitar. Krydda med flingsalt och svartpeppar. 

3

Servera pastarätten med nyriven parmesanost. 


Kommentar:
Med den här superenkla pastarätten har du maten på bordet inom 20 minuter. Parmesan, olivolja, vitlök och chili sätter smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top