Spagetti med räkor och pesto

Du behöver 4 prt spagetti 2 st basilika krukor 1 st vitlök klyfta 0.5 dl pinjenötter rostade 1 dl olivolja 1 dl parmesanost salt nymalen...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spagetti
  • 2 st basilika krukor
  • 1 st vitlök klyfta
  • 0.5 dl pinjenötter rostade
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost
  • salt nymalen svartpeppar
  • räkor ca 320 g skalade
  • bladspenat sköljd
  • 2 dl gröna ärter kokta enligt förpackning

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Plocka bladen av basilikan, mortla dem tillsammans med vitlök och pinjenötter, rör i olivoljan och sedan parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll av pastan men spara en deciliter av kokvattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner räkor, spenat, ärter och pesto. Späd vid behov med lite kokvatten. Servera med extra parmesanost och citronklyfta.


Kommentar:
Till servering: parmesanost och citronklyftor
Näringsvärde: Kcal 589, Fett 22 g, Kolhyrater 58 g, Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top