Spagetti med mozzarella

Du behöver 4 prt spaghetti (ca 400 g) 2 pkt mozzarella gärna minimozzarella 300 g cocktailtomater olivolja till stekning och till pastan 0.5 msk socker...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spaghetti (ca 400 g)
  • 2 pkt mozzarella gärna minimozzarella
  • 300 g cocktailtomater
  • olivolja till stekning och till pastan
  • 0.5 msk socker
  • 1.5 krm salt
  • 1 st citron saften och det yttersta finrivna skalet
  • 2 st förp babyspenat
  • 1 dl parmesanost flagad
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

2
Dela minimozzarellan eller skär vanlig mozzarellaost i tärningar. Dela tomaterna. Fräs dem i oljan 3–5 minuter. Krydda med socker och salt och fräs cirka 1 minut. Tillsätt citronsaften och fräs cirka 1/2 minut.

3
Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över lite olivolja, blanda i spenaten och rör om tills spenaten mjuknar. Blanda försiktigt ner tomaterna. Blanda i mozzarellaosten. Fördela pastan i serveringsskålar. Toppa med parmesan och citronskal. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top