Spagetti med grönsaker, kapris och sardeller

Du behöver 350 g fullkornsspagetti eller annan fullkornspasta 1 st zucchini (300 g) 12 st skogschampinjoner eller vanliga 1.5 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor hackade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g fullkornsspagetti eller annan fullkornspasta
  • 1 st zucchini (300 g)
  • 12 st skogschampinjoner eller vanliga
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 st sardellfiléer hackade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2.5 msk kapris

Gör så här

1
1 Koka spagettin som vanligt.

2
2 Skiva zucchini och svamp. Bryn champinjonerna i olivolja med vitlök och sardeller. Fräs med zucchinin på slutet. Salta och peppra.

3
3 Vänd ihop spagettin med grönsakerna och kapris. Alternativt servera var sak för sig, gärna tillsammans med riven parmesan. Avsluta med en frukt.

4
Vegorätt om du utesluter sardeller!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top