Spagetti med bläckfisk

Du behöver 300 g spaghetti 400 g tinad bläckfisk 4 msk olivolja flingsalt 5 st vitlöksklyftor 0.5 st citron 1 dl hackad bladpersilja Till servering...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g spaghetti
  • 400 g tinad bläckfisk
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st citron
  • 1 dl hackad bladpersilja

Till servering

st citronklyftor

Gör så här

1

Koka spagettin i saltat ­vatten.

2

Använder du tuber, skär dem i ringar. Används hela bläckfiskar, rensa och skiva tuberna och skär av armarna under ögonen, släng resten av huvudet.

3

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Stek bläckfisken mycket hastigt, cirka 1 minut, salta och peppra och ta upp bläckfisken och lägg den på ett fat.

4

Hacka vitlöksklyftorna. Fräs vitlök och citronskal på svag värme i 3 msk olivolja i 5 minuter. Rör om under tiden. Tillsätt citronsaft och låt den nästan koka in helt.

5

Vänd ner spagettin och se till att allt blandas ordentligt.

6

Vänd till sist ner persiljan och bläckfisken. Servera med citronklyftor.


Kommentar:
Superenkel medelhavspasta med bläckfisk och rik smak av vitlök och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top