Du behöver
- 300 g spaghetti
- 400 g tinad bläckfisk
- 4 msk olivolja
- flingsalt
- 5 st vitlöksklyftor
- 0.5 st citron
- 1 dl hackad bladpersilja
Till servering
st citronklyftor
Gör så här
Koka spagettin i saltat vatten.
Använder du tuber, skär dem i ringar. Används hela bläckfiskar, rensa och skiva tuberna och skär av armarna under ögonen, släng resten av huvudet.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Stek bläckfisken mycket hastigt, cirka 1 minut, salta och peppra och ta upp bläckfisken och lägg den på ett fat.
Hacka vitlöksklyftorna. Fräs vitlök och citronskal på svag värme i 3 msk olivolja i 5 minuter. Rör om under tiden. Tillsätt citronsaft och låt den nästan koka in helt.
Vänd ner spagettin och se till att allt blandas ordentligt.
Vänd till sist ner persiljan och bläckfisken. Servera med citronklyftor.
Superenkel medelhavspasta med bläckfisk och rik smak av vitlök och citron.