Du behöver

  • 4 prt pasta
  • 3 dl gröna ärter (djupfrysta)
  • 1.5 dl Parmesan riven
  • 1 dl cashewnötter naturella
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1 st citron
  • 1 kruka mynta
  • 1 st citron i klyftor

Gör så här

1
1. Koka upp rejält med välsaltat vatten till pastan i en stor kastrull, och ytterligare vatten till ärtorna
2
i en lite mindre kastrull.
3
2. Ta fram din matberedare. Riv parmesanen.
4
3. När vattnet kokar i de båda kastrullerna, häv i pastan respektive ärtorna. Koka ärtorna en halv minut, slå bort vattnet och mixa genast varma ärtor, parmesan och cashewnötter till slät pesto tillsammans med en skvätt olivolja.
5
4. Dressa den nykokta pastan med smält smör, servera med pesto, mynta och citron att pressa över.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 522 Fett 20 g Kolhydrater 61 g Fibrer 8 g

Recept // Fler pasta & nudlarrecept