Souvlakikyckling med grekisk salsa

Du behöver 4 st kycklingfiléer 0.5 tsk salt 1 msk rödvinsvinäger 1 msk citronsaft färskpressad 1 tsk smör 3 st tomater 1 st rödlök liten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 1 tsk smör
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök liten
  • 0.5 st gurka
  • 3 msk persilja finhackad
  • 14 st oliver gärna marinerade
  • salt och peppar
  • 2 msk vinäger
  • 2.5 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 4 prt bulgur eller couscous
  • färska örter t ex oregano eller basilika

Gör så här

1
Krydda kycklingfiléerna med salt. Blanda dem med vinäger och citronsaft i en bunke. Låt marinera i rumstemperatur cirka 10 minuter.

2
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek kycklingen under lock 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Använd gärna stektermometer, kycklingen är färdig vid 70 grader inner-

3
temperatur.

4
Hacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Skala gurkan slarvigt och skär den i fina tärningar. Blanda tomater, lök, gurka, persilja och oliver. Salta och peppra. Ringla över vinäger och olja och blanda väl. Vänd ner smulad fetaost.

5
Blanda yoghurt, vitlök och olivolja.

6
Servera kycklingen med salsan och vitlöksyoghurten. Bulgur eller couscous är gott till. Garnera med färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top