Souvlaki med tsatsiki

Du behöver 400 g kött marmorerat, benfritt av lamm, gris eller nöt 2 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymalen...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kött marmorerat, benfritt av lamm, gris eller nöt
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen

Tsatsikisallad:

2 dl matlagningsyoghurt
1 dl crème fraîche 34%
2.5 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
0.5 dl persilja finhackad
1 st gurka

Gör så här

1
Stek, rostbiff, karré och andra styckningsdelar som brukar bli bra på grillen kan användas. Skär köttet i långa strimlor som är cirka 1 1/2 cm tjocka på de två andra ledderna. Stick i träspett på längden. Smaksätt oljan med pressad vitlök, salt och peppar, pensla den på köttytorna och grilla några minuter runtom i het grill- eller stekpanna. Eller på utegrillen, förstås.

2

3
Blanda yoghurt med crème fraîche för rätt syra och konsistens på tsatsikin. Pressa i vitlök, blanda i salt, peppar och persilja. Låt stå en stund.

4

5
Skala gurkan med osthyvel. Halvera på längden och gröp kärnhusen ur halvorna med tesked. Kärnorna används inte. Tärna gurkköttet smått. Blanda i yoghurten.

6
Servera salladen kyld till nygrillade, lättgnagda spett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top