Du behöver

  • 400 g suovas lättrökt renytterlår
  • 1 st gul lök grovhackad
  • 2 msk smör
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 250 g champinjoner skivade
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk enbär
  • 1.5 msk lingon

Gör så här

1
Skiva köttet halvcentimetertjockt och strimla skivorna. Skala och grovhacka löken. Fräs löken blank i smör i en stekpanna, lägg i köttstrimlorna och bryn dem hastigt. De behöver inte vara brynta helt runt, det är viktigt att inte steka för länge eftersom köttet då blir segt. Rör ner grädden och vänd samman ingredienserna. Lägg upp i en skål och håll varmt.
2
Bryn champinjonerna lätt i lite smör. Vänd samman dem med köttet. Smaka av med salt, peppar och grovkrossade enbär.
3
Strö lingon som glada färgprickar över rätten vid servering. Pressad mandelpotatis eller potatismos passar bra till.

Recept // Fler viltrecept