Souvaspanna på lättrökt renkött

Du behöver 400 g suovas lättrökt renytterlår 1 st gul lök grovhackad 2 msk smör 1 dl matlagningsgrädde 250 g champinjoner skivade salt, svartpeppar 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g suovas lättrökt renytterlår
  • 1 st gul lök grovhackad
  • 2 msk smör
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 250 g champinjoner skivade
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk enbär
  • 1.5 msk lingon

Gör så här

1
Skiva köttet halvcentimetertjockt och strimla skivorna. Skala och grovhacka löken. Fräs löken blank i smör i en stekpanna, lägg i köttstrimlorna och bryn dem hastigt. De behöver inte vara brynta helt runt, det är viktigt att inte steka för länge eftersom köttet då blir segt. Rör ner grädden och vänd samman ingredienserna. Lägg upp i en skål och håll varmt.

2
Bryn champinjonerna lätt i lite smör. Vänd samman dem med köttet. Smaka av med salt, peppar och grovkrossade enbär.

3
Strö lingon som glada färgprickar över rätten vid servering. Pressad mandelpotatis eller potatismos passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top