Du behöver

  • souvasskav (souvas är kallrökt renkött)
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1 st finbladig salladsmix
  • 4 st tomater i tunna skivor
  • 4 st pitabröd ljumma
  • 4 msk lingonsylt
  • Hjortronfraiche:

  • 4 msk hjortronssylt
  • 1 st crème fraîche (2 dl)
  • flingsalt och vitpeppar

Gör så här

1
Gör hjortronfraichen först: blanda ner sylt i creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
2
Tvärbryn skavet i het stekpanna med lite matfett. Strö på salt och peppar.
3
Skölj salladsmixen och skaka bladen torra i en kökshandduk. Stoppa in sallad, kött och tomatskivor i pitabröden tillsammans med lingonsylt (eller lingon) och sätt fram hjortronfraichen att klicka på som sås.

Recept // Fler viltrecept