Du behöver
- 500 g sötpotatis
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 6 dl grönsaksbuljong
- 1 dl vispgrädde
- salt svartpeppar
- 1 st bacon (140 g)
- 1 dl grekisk yoghurt 10
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 1 dl persilja fint skuren
Gör så här
1
1. Skala sötpotatisen och skär i centimeterstora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olivoljan i en kastrull. Häll i potatisen, buljongen och grädden och låt koka i 10–15 minuter eller tills potatisen är helt mjuk. Mixa allt slätt och smaka av med salt och peppar.
2
2. Skär baconet i stora bitar och stek det gyllene och frasigt medan soppan kokar. Låt rinna av på hushållspapper.
3
3. Rör ihop yoghurt och citron och smaka av med salt. Häll upp den mixade varma soppan i skålar, klicka på lite yoghurt, strö över bacon och toppa med persilja.
Enklast möjliga soppa med syrlig yoghurt och knaprigt bacon. Lite knäckebröd är gott till