RECEPT FRÅN IK

Sötpotatisscones med kanelsmör

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 45 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 1 st sötpotatis 200g
  • 0,5 dl neutral olja
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Kanel- och chilismör

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 0,5 st röd chili
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk malen kanel
  • 0,5 st citron finrivet skal

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk under lock,
20–25 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. 

2

Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen, lägg den
i en bunke och mosa den med en gaffel. Tillsätt olja, mjölk och ägg och vispa kraftigt.

3

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör sedan ner mjölet i sötpotatisblandningen och blanda snabbt ihop till en kladdig deg. 

4

Dela degen i sex bitar. Rulla dem till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5

Platta till bullarna litegrann och grädda mitt i ugnen
i 12–15 minuter, tills de fått fin färg. 

6

Kärna ur och hacka chilin. Rör samman smör, chili, honung, kanel och citron i en skål. Det går även bra att mixa allt.

7

Servera sconesen varma med smöret.


Recept