Sötpotatissallad med bacon

Du behöver 800 g sötpotatis 0.5 tsk rökt paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan salt smör till ugnsform och stekning 400 g...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g sötpotatis
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • smör till ugnsform och stekning
  • 400 g burk kikärter, 400 g
  • 1 pkt bacon 140 gram
  • 25 g spenatblad
  • 100 g fetaost avrunnen

Lime- och ingefärssås

2 dl lätt crème fraiche
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och dela den i jämnstora bitar. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda paprikapulver, -oregano, timjan och salt i en skål och strö det över. 

2

Klicka på lite smör. Ugnsbaka i 20–30 minuter. Sötpotatisen ska bli mjuk.

3

Skölj kikärterna väl. Stek dem i smör i en stekpanna och lägg dem åt sidan. Dela baconet i -bitar och stek, lite i taget, i stekpannan.

4

Lägg sötpotatisen på ett uppläggningsfat och strö kikärter, bacon, spenatblad och fetaost ovanpå. Blanda crème fraiche, ingefära och limeskal till en sås. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera salladen varm med lime- och ingefärasåsen.


Kommentar:
Sötpotatis passar bra ihop med rökta smaker. Som här med både stekt bacon och rökt paprikapulver, som du hittar bland de vanliga kryddorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top