Du behöver
- 800 g sötpotatis
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- smör till ugnsform och stekning
- 400 g burk kikärter, 400 g
- 1 pkt bacon 140 gram
- 25 g spenatblad
- 100 g fetaost avrunnen
Lime- och ingefärssås
2 dl lätt crème fraiche
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och dela den i jämnstora bitar. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda paprikapulver, -oregano, timjan och salt i en skål och strö det över.
Klicka på lite smör. Ugnsbaka i 20–30 minuter. Sötpotatisen ska bli mjuk.
Skölj kikärterna väl. Stek dem i smör i en stekpanna och lägg dem åt sidan. Dela baconet i -bitar och stek, lite i taget, i stekpannan.
Lägg sötpotatisen på ett uppläggningsfat och strö kikärter, bacon, spenatblad och fetaost ovanpå. Blanda crème fraiche, ingefära och limeskal till en sås. Smaka av med salt och peppar.
Servera salladen varm med lime- och ingefärasåsen.
Sötpotatis passar bra ihop med rökta smaker. Som här med både stekt bacon och rökt paprikapulver, som du hittar bland de vanliga kryddorna.