RECEPT FRÅN IK

Sötpotatispaj med spenat och feta

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st förgräddat pajskal se grundrecept
  • Fyllning:

  • 800 g sötpotatis
  • 2 st gula lökar
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 dl grädde
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 200 g bladspenat färsk
  • Topping:

  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk tillsammans med klyftad lök och lagerblad i saltat vatten.
2
Häll av vattnet, ta bort lagerbladen och stöt sötpotatis och lök ordentligt med en potatisstöt. Tillsätt grädde och ägg och rör moset smidigt. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Hacka vitlöksklyftorna fint och hetta upp en stekpanna med olivolja på me- delvärme. Fräs vitlöken hastigt och lägg ner spenaten. Fräs spenaten mjuk under omrörning och smaka av med salt och svartpeppar.
4
Fördela sötpotatismoset över paj­botten, fördela spenaten över och toppa med hälften av fetaosten som du smulat grovt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen börjar få fin färg. Toppa den nygräddade pajen med resterande fetaost och servera varm eller kall.

Passar till:

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept