Sötpotatismos med kyckling

Du behöver sötpotatis (cirka 800 g) 600 g kycklinglårfilé 1 msk majsmjöl 0.5 tsk spiskummin 0.5 tsk koriander 1 tsk salt 150 st gröna bönor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sötpotatis (cirka 800 g)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk majsmjöl
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 150 st gröna bönor
  • 75 g fetaost
  • olja att steka i

Gör så här

1
Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den mjuknar, cirka 20 minuter. Slå av potatisen men spara kokvattnet. Blanda under tiden majsmjöl, kryddor och salt och vänd kycklingbitarna i kryddblandningen.

2
Häll kokande vatten över bönorna och låt stå i en minut. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av. Smula fetaosten.

3
Stek kycklingbitarna i olja tills de är genomstekta. Stöt sötpotatisen till mos (eller mosa med elvisp), smaka av moset med salt och peppar och tillsätt kokvatten till lagom konsistens. Strö över bönor och fetaost och servera moset med kycklingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top