Du behöver
- 2 st sötpotatisar ca 800g
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st röd chili
- 2 msk neutral olja
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk mald ingefära
- 1 burk kokosmjölk 400g
- salt och svartpeppar
Till servering
4 prt basmatiris
1 pkt färsk bladspenat
Gör så här
Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Skala och finhacka lök, vitlök och chilin.
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs finhackad lök, vitlök och chili i ett par minuter. Krydda med gurkmeja och ingefära och fräs i en minut. Tillsätt kokosmjölk och sötpotatis. Krydda med lite salt och peppar.
Sjud grytan under lock i 15–20 minuter tills sötpotatisen mjuknat.
Koka under tiden ris och smaka av om det behövs mer salt och peppar i grytan.
Servera grytan med kokt ris och bladspenat.