Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja att steka i
- 300 g sötpotatis
- 300 g potatis
- 150 g morötter
- 2 st ägg
- 1 msk malen spiskummin
- 0.5 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
Couscous
2.5 dl couscous
5 dl vatten
0.75 dl ljusa russin
100 g cashewnötter grovhackade
Citron- och yoghurtsås
3 dl turkisk yoghurt
1 st citron det yttersta finrivna skalet
salt och peppar
finhackad mynta till garnering
Gör så här
Skala och hacka löken och riv vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en stekpanna. Den ska bli mjuk och glansig, men inte ta färg. Lägg över i en bunke.
Skala rotfrukterna och riv dem ganska fint i matberedare. Krama ur det mesta av vätskan och tillsätt det rivna till löken.
Tillsätt ägg och kryddor, blanda och forma till 12 biffar. Lättast är att forma dem snabbt i handen och lägga dem direkt i den varma stekpannan. Stek biffarna i olja cirka 5 minuter per sida. Det går snabbast med två stekpannor.
Koka couscousen enligt anvisningen på paketet men med dubbel mängd vatten och låt couscousen dra i 10 minuter. Bred ut den på ett fat och strö på russin och cashewnötter.
Blanda yoghurt och citronskal till en sås, smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med couscous och yoghurtsås. Strö lite finhackad mynta över.
Använd gärna matberedare när du river rotfrukterna, då går det på nolltid!